Ludnica na Sardiniji, niželigaš osigurao duel s Interom

Kup Italije

Ludnica na Sardiniji, niželigaš osigurao duel s Interom

E. Škorić, foto: EPA

Italijanski trećeligaš Pordenone slavio je sa 2:1 protiv Cagliarija u susretu šesnaestine finala Kupa.

Pordenone je bio veliki autsajder pred gostovanje na Sardiniji, no uspio je da dođe do pobjede i da zakažu susret s milanskim Interom, što će biti veliki spektakl za ovu ekipu i ljude iz ovog mjesta.

Inače, Pordenone je poveo golom Miguela Angela u osmoj minuti, Dessena je u 18. izjednačio na 1:1, da bi Bassoli u 62. minuti pogodio za, ispostavit će se, plasman niželigaša u daljnu rundu takmičenja.

Pordenone dolazi iz malog mjesta sa sjevera Italije, pa je pobjeda nad Cagliarijem jedna od historijskih, a šta bi tek bilo da uspiju iznenaditi Inter...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije