Ludnica na Veledromu: Balotelli zabio u prvom meču, ali se vjerovatno pita gdje je to došao
Mario Balotelli je debitovao za Marseille u meču kojeg su obilježii oštri startovi i prekid od čak 38 minuta

Lille slavio u Marseilleu u meču prepunom uzbuđenja

Ludnica na Veledromu: Balotelli zabio u prvom meču, ali se vjerovatno pita gdje je to došao

E. Škorić

Derbi između Marseillea i Lillea obilježio je prekid, a na kraju su pobjedu ostvarili gosti (2:1).

Nezadovoljni navijači Marseillea izgubili su strpljenje i u drugom dijelu bacili petardu među svoje igrače, zbog čega je sudija aktere poveo u svlačionicu i prekid je trajao više od pola sata.

Sve se to dešavalo kod rezultata 1:0 za goste, kojima je Portugalac Pepe u nadoknadi prvog dijela iz penala donio tu veliku prednost.

Nakon što je okončan prekid, nastavilo je da "gori" i na terenu. Thauvin je u 67. minuti dobio direktan crveni karton jer je namjerno udario protivničkog igrača.

I pored igrača manje Marseille je napadao, ali nije uspio da se spasi poraza. U ovom "ludom" meču viđeno je još zanimljivih situacija, Radonjiću je poništen gol nakon pregledavanja VAR-a, nije dosuđen jedan očigledan penal.

Uz sve to, vidjeli smo i debi Marija Balotellija za Marseille, pošto je u igru ušao u 74. minuti. Pa vjerovatno se i kontroverzni Mario pita gdje je to došao nakon što je uvidio da navijači ne da ne podržavaju svoje ljubimce, nego ih i gađaju pirotehničkim sredstvima. 

Nakon jedne kontre Pepe postiže drugi gol i rješava pitanje pobjednika, a nakon ubačaja iz kornera Balotelli u 95. zabija za konačnih 2:1.

Lille je ovom pobjedom ponovo došao na 10 bodova od vodećeg PSG-a, no vjerovatni novi - stari prvak Francuske ima i tri utakmice manje. Lille je na dobrom putu ipak da izbori Ligu prvaka, a Marseille je tek sedmi sa 31 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi