Nica se oprostila od Balotellija: Premašio je naša očekivanja

Super Mario karijeru nastavlja u Marseilleu

Nica se oprostila od Balotellija: Premašio je naša očekivanja

Mario Balotelli je okončao svoju dvoipogodišnju avanturu u Nici i danas potpisao za Marseille.

Nakon raskola na relaciji Balotelli - trener Vieira bilo je jasno da Super Mario mora napustiti Nicu želi li vratiti svoju karijeru na pravi put s obzirom da je voma malo i igrao od početka sezone.

Marseille je zvanično predstavio 28-godišnjeg napadača, a sada je jasno da je on raskinuo ugovor sa Nicom (koji je važio do ljeta) i potpisao saradnju sa svojim novim klubom do kraja sezone.

Mario Balotelli je u Nicu stigao na ljeto 2016. godine i u ovom klubu uspio "oživiti" svoju karijeru nakon neuspješne epizode u Liverpoolu. Ipak, posljednja polusezona u crveno-crnom dresu Marija Balotellija je bila za zborav.

To, međutim, nije spriječilo klub sa Allianz Riviere da se propusino oprostio od nestašnog Italijana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Iako današnji dan oznavača kraj naše saradnje, Nica se želi zahvaliti Mariju Balotelliju za posljednje dvije i po sezone. Mario je imao toplu dobrodošlicu od kluba i naših navijača, a ovaj centarfor nije samo ispunio očekivanja nego ih i premašio", poručili su iz Nice, pa dodali:

"43 gola koja je postigao u crveno-crnom dresu bila su ključna u našim uspjesima tokom prošle dvije sezone... Nakon teškog perioda u Engleskoj i Italiji, Mario je upravo u Nici podsjetio svijet na to kakav je napadač... Nakon svega ipak logičan slijed događaja je bio raskid ugovora na obostrani zahtjev... Sada je došlo vrijeme da se oprostimo, Mario je odabrao svoju budućnost. Nica se sjeća svih dobrih vremena, spektakularnih golova i osmijeha naše već bivše devetke."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi