Ludnica u gradu automobila

Nesvakidašnja atmosfera u Wolfsburgu

Ludnica u gradu automobila

U Wolfsburgu, gradu automobila, danas vlada prava ludnica. Ne slavi se izlazak novog Golfa nego titula prvaka Njemačke, koja, istini za volju, nikada nije bila bliža...

Atmosfera u gradu je od ranih jutarnjih sati podsjećala na 2006. godinu kada su se u Njemačkoj igrale utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu.

No, za razliku od tih dana i šarolikih boja i zastava, danas preovladava samo zelena. Cijeli grad je u znaku Džeke, Misimovića, Grafitea, Magatha, heroja kluba koji se danas nada osvajanju naslova, prvog u svojoj istoriji.
Iako meč nije ni počeo u jutarnjim satima je otvoren slavljenički šampanjac, a pivo se toči u hektolitrama.

Očekuje se da nakon meča desetine hiljada navijača doprate igrače na glavni trg kako bi se proslavila "salatara", a igrači bi se trebali upisati i u zlatnu knjigu grada.

Najavljen je i prijem kod unuka, inače osnivača slavnog Porchea koji za naslov prvaka priprema posebno iznenađenje.

Niko ne razmišlja o eventualnom kiksu. Sve je spremno za proslavu. Neka počne!!!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.