Ludogorets ispao iz Lige prvaka

Liga prvaka, 2. kolo

Ludogorets ispao iz Lige prvaka

Midhat Šljivak

Moldavski Milsami napravio je veliko iznenađenje u drugom pretkolu Lige prvaka. Ovaj tim je danas s 2:1 savladao bugarski Ludogorets, te ih je s ukupnih 3:1 eliminisao iz daljeg takmičenja.

Bugarski prvak je kao veliko favorit ušao u ovaj meč. Iako su prije sedam dana poraženi na svom terenu s 1:0, očekivalo se da danas dođu do pobjede i prolaska dalje.

Međutim, Milsami je pokazao da novac i igrački kvalitet ponekad i nije važan u fudbalu, te su su ostvarili plasman dalje.

Ludogorets je dobro ušao u meč. Poveli su u 25. minuti golom Wandersona, ali su domaći samo minut kasnije pogotkom Andronica stigli do poravnanja rezultata na 1:1.

Značilo je to da Bugarima trebaju još dva gola za prolaz. Pokušavali su na sve načine doći do njih, imali su i 20 minuta igrača više, ali su na kraju primili gol.

Racu je u 89. minuti donio pobjedu Milsamiju, te je ovaj tim prošao u treće pretkolo Lige prvaka, gdje ih vjerovatno čeka albanski Skenderbeu.

U još jednom današnjem meču Pyunik je s 1:0 savladao Molde, ali dalje ide norveški prvak, koji je slavio pobjedu od 5:0 u prvom meču.

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Pyunik - Molde 1:0 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Milsami - Ludogorets 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.