Ludu utakmicu u New Yorku obilježili Villa i Giovinco

New York City - Toronto 4:4

Ludu utakmicu u New Yorku obilježili Villa i Giovinco

Edmir Škorić

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su New York City i Toronto u MLS-u.

Možda se nekad nogomet nije s toliko pažnje pratio u Sjedinjenim Američkim Državama, no danas je druga priča. Velikani odlaze “preko Bare” da igraju i taj trend sve je češći posljednjih godina.

Nekad smo se čudili odlasku Davida Beckhama ili Robbiea Keanea u SAD, a danas u MLS-u nastupaju i David Villa, Frank Lampard, Kaka, Sebastian Giovinco, Andrea Pirlo, donedavno je igrao i Thierry Henry…

Uglavnom se dosta pažnje posvećuje američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi, a oni koji su je večeras posvetili duelu na Yankee stadionu u New Yorku definitivno nisu požaili.

New York City i Toronto odigrali su nezaboravnu utakmicu, rezultat je na kraju glasio 4:4! Što smo sve mogli vidjeti? Hat-trick Giovinca za Kanađane u periodu od 34. do 43. minute i jedan promašen penal bivšeg igrača Juventusa, koji je u 82. minuti asistirao Delgadu za 4:3 vodstvo Toronta, ali je Mullins dvije minute kasnije postavio konačnih 4:4.

S druge strane, kod domaćih, Villa je postigao dva gola, jedan s penala, a čak je i on stigao promašiti jedan penal. Na kraju ukupno 16 šuteva u okvir (10-6). 

MLS
New York City - Toronto 4:4 (Villa 17, 65 - penal, Perquis 29 - ag, Mullins 84/ Giovinco 34 - penal, 40, 43, Delgado 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti