Luis Enrique kandidat za klupu Rome

Luis Enrique kandidat za klupu Rome

Edmir Škorić

Luis Enrique, trener Barcelonine B momčadi, jedan je od kandidata za preuzimanje klupe italijankse Rome.

Navodno je Luis Enrique spreman na ljeto napustiti klupu Barceloninih rezervi, te se uz Didiera Deschampsa, Marchelo Bielsu i Carla Ancelottija spominje kao novi trener Rome.

Enrique je završio igračku karijeru u Barceloni prije sedam godina, a u Kataloniju se vratio četiri godine kasnije kako bi preuzeo rezervnu momčad. Nedavno su se u Španiji pojavile glasine kako će on preuzeti madridski Atletico, no on je to demantovao:

"Atletico je dobra opcija, jer je veliki klub i dobra prilika da se trenira u prvoj ligi. Ali, još uvijek imam tri utakmice sa Barcelonom B, a kada dođe vrijeme, onda ćemo vidjeti".

Njegov ugovor s Barcelonom (B) ističe ovog ljeta i potvrdio je kako neće potpisati novi ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.