Luis Enrique kandidat za trenera Atletica

Luis Enrique kandidat za trenera Atletica

Nekada sjajni igrač Real Madrida i Barcelone, a danas trener B tima Barcelone, Luis Enrique sve češće se spominje kao mogući trener Atletico Madrida za narednu sezonu. 

Sadašnji trener Atletica Quique Sanchez Flores je definitivno odlučio da neće voditi momčad naredne sezone, pa se među brojnim kandidatima za njegovog nasljednika spominje i Enrique.

"Nema nikavog dogovora, ali niti pregovora. Ovo je vrijeme kada se u javnosti spominju mnoga imena, tako da moram zbog svog kluba, prijatelja i porodice demantirati sve navode o navodnim kontaktima", rekao je jučer nakon meča Barcelone B sa Las Palmasom Luis Enrique. 

"Atletico je veliki klub i bilo bi dobro odraditi prvi posao na klupi tog kluba. Ali, imam još tri utakmice da odradim u Barceloni B, pa ćemo nakon toga vidjeti šta dalje. Zasad sam njihov trener i od Atletica nema ništa", istakao je Luis Enrique, koji se spominje i kao nasljednik Pepa Guardiole na klupi Barcelone. 

Pored Luisa Enriquea među kandidatima za novog trenera Atletico Madrida još su Rafael Benitez, Joaquin Capparos, Luis Garcia, Manuel Pellegrini, kao i bivši selektor Argentine i Čilea Marcelo Bielsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.