Figo izabrao petoricu najboljih fudbalera na svijetu i mnoge je šokirao
Foto - EPA

Imao je interesantan izbor

Figo izabrao petoricu najboljih fudbalera na svijetu i mnoge je šokirao

M. Šljivak

Portugalska legenda Luis Figo (48) odabrao je petoricu fudbalera koji su prema njemu trenutno najbolji na svijetu.

Figo, koji je 2001. godine dobio nagradu za najboljeg na svijetu, imao je zanimljiv izbor, a tamo nema napadača minhenskog Bayerna Roberta Lewandowskog.

"Cristiano, Messi, Modrić, Salah i Mbappe", odgovorio je Figo na pitanje španskih novinara o tome ko su najbolji igrači svijeta u ovom trenutku, ali je kao šestog dodao i Neymara.

Naravno, navijači minhenskog Bayerna se sa ovim neće složiti jer je Lewandowski kao i prošle sezone itekako dominantan, pa je i ove godine glavni favorit za nagradu.

Prošle godine France Football nije dodijelo nagradu za najboljeg i sasvim sigurno je oštetio Lewandowskog, dok ga je FIFA ispoštovala i uručila mu je nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi