Najhladniji penal u historiji: Zalet brzinom puža, a golman već počeo da bježi s gola

Neviđena hladnoća

Najhladniji penal u historiji: Zalet brzinom puža, a golman već počeo da bježi s gola

Admin Čaušević

U modernom fudbalu izvođenje penala je prava psihološka igra. 

Proteklih godina vidjeli smo razne načine izvođenje penala. Dok se mnogi drže klasičnog izvođenja, postoje i oni koji nastoje da ponize golmana.

Znatan broj igrača zna i poskočiti neposredno prije udarca, tako trznuti golmana i mirno plasirati loptu u mrežu kao što to rade Jorginho ili Bruno Fernandes,

Postoje i oni koji izvođenju penala pristupaju dosta ležerno, kao da su poprilično nezainteresovani te odugovlače prije šuta, pravi primjer je Paul Pogba ili Neymar.

Ipak, ima i onih koji se jednostavno zalete šutiraju gdje su zamislili pa ako pogode - pogode, takav je Cristiano Ronaldo koji tokom sezone izvede nekoliko penala.

Korak dalje je otišao Meksikanac Luis Romo koji je nonšalantnim pristupom zabio gol za svoju reprezentaciju u meču CONCACAF Lige nacija protiv Kostarike.

Romo je lopti prilazio brzinom puža, na momenat je digao pogled i udario loptu. Protivnički golman, uvijedvši da je izgubio psihološku igricu samo potrčao na drugu stranu te je izgledalo kao da bježi s gola.

Inače, Meksikanci su dobili meč boljim izvođenjem penala, a u finalu ih čeka duel s najvećim rivalom, reprezentacijom SAD-a.

Top Komentari

kostro
Novinaru,ako mogu tako reci.Pa od kad se bavis novinarstvom druze kako mozes napisati takav naslov.Pa pogledaj malo bar na you tube neke golove iz penala.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi