Španiju potresa veliki skandal: Predsjednik Saveza poljubio igračicu u usta!

Nije izdržao

Španiju potresa veliki skandal: Predsjednik Saveza poljubio igračicu u usta!

Edmir Škorić

Španske nogometašice danas su u Sydneyu pobijedile Englesku sa 1:0 i tako po prvi put u historiji postale svjetske prvakinje.

Svi oni koji su od početka pratili utakmice Svjetskog prvenstva za nogometašice u Australiji i Novom Zelandu reći će da je titula koju je Španija osvojila itekako zaslužena.

Nogometašica Real Madrida Olga Carmona bila je junakinja jer je postigla jedini gol u 27. minuti. Kasnije je podigla dres kako bi pokazala poruku ispisanu na crvenoj majici koju je nosila ispod dresa.

"Merchi" je pisalo na majici, a Mundo Deportivo je kasnije objasnio da je na ovaj način gol posvetila majci prijateljice nogometašice koja je preminula prije samo nekoliko dana.

U jeku slavlja u Španiji izbio je veliki skandal. Nedugo nakon utakmice, dok su nogometašice primale čestitke, predsjednik Španskog nogometnog saveza Luis Rubiales poljubio je u usta jednu od igračica.

Oglasi

Djevojka koju je poljubio bila je Jenni Hermoso, koja nastupa za Pachucu. Potez je svakako kontroverzan, no mogao bi brzo biti zaboravljen s obzirom da se sada samo priča o uspjehu djevojaka koje nose španski dres.

Prvi čovjek Španskog nogometnog saveza bio je prisutan na dodjeli medalja, očito se previše zanio u svemu, a kasnije dok je davao izjavu za TV nije se uopšte doticao tog "problema".

Uglavnom je oduševljeno pričao o igračicama i uspjehu kojeg su ostvarile, naglasivši da je Španija prva zemlja koja ima trofeje u svim selekcijama. Osim toga, pozvao je mnoge da dođu na proslavu titule u Madrid.

Španske nogometašice uveliko već slavle i uključuju na društvenim mrežama liveove kako bi sreću podijelili sa vjernim fanovima.

Sada im slijedi let za Madrid gdje će također biti upriličeno posebno i veliko slavlje junakinjama Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi