Ni sam Suarez nije mogao vjerovati u poziv koji je dobio, ali biće to poseban trenutak

Igra u sjajnoj formi u Brazilu

Ni sam Suarez nije mogao vjerovati u poziv koji je dobio, ali biće to poseban trenutak

S. Mlaćo

Iako u poznim igračkim godinama, sjajni napadač Luis Suarez (36) ponovo se našao na spisku reprezentacije Urugvaja za predstojeće utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Suarez je najbolji strijelac u historiji reprezentacije Urugvaja, te mu je selektor Marcelo Bielsa ukazao povjerene za susrete protiv Argentine i Bolivije.

Iskusni napadač je već ranije najavljivao završetak igračke karijere, no to se još uvijek nije desilo. Ostao je vjeran nogometu i trenutno nosi dres brazilskog Gremija.

Nedavno je upisao hat-trick u pobjedi Gremija nad Botafogom, što je Bielsi bila jasna smjernica da ponovo pozove Suareza.

Nije ga zvao u prve četiri utakmice kvalifikacija, no sada je to morao učiniti i biće itekako zanimljivo kakve će partije pružati. Sigurno da će dobiti veliku podršku koja ga mnogo cijene, a posljednji meč Suarez je upisao protiv selekcije Gane na Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

Do sada je za reprezentaciju upisao 137 nastupa, a mnogi su bili mišljenja da je na Svjetskom prvenstvu završio svoju reprezentativnu karijeru. To se ipak nije desilo, a treba istaći da je Suarez i najbolji strijelac u historiji reprezentacije Urugvaja.

Ova selekcija u južnoameričkim kvalifikcijama je na drugom mjestu sa pet bodova zaostatka za vodećom Argentinom.

Uskoro će promijeniti i klub

Suarez se prema svemu sudeći neće dugo zadržati u Gremiju. Odavno se već špekuliše da na stolu ima ponudu Inter Miamija, te da je postigao dogovor sa Davidom Beckhamom.

Ugovor sa sadašnjim klubom Gremijom ističe mu na kraju godine, te će 36-godišnjak bez većih problema potpisati ugovor s MLS ekipom.

Urugvajska legenda potpisat će jednogodišnji ugovor s Interom uz opciju za produžetka ugovora i za 2025. godinu.

Tako će se Suarez pridružiti svom velikom prijatelju Lionelu Messiju i skupa će krenuti u pohod na MLS naslov, što je cilj Inter Miamija za narednu godinu.

Legendarni napadač je karijeru počeo u ovom timu. Evropsku avanturu počeo je u nizozemskom Groningenu, a eksplodirao je u dresu Ajaxa.

Potom je igrao za Liverpool, najslavnije dane je proveo u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao, da bi evropsku karijeru završio u madridskom Atleticu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi