"Bombazo!": Luis Suarez ima novi klub

Seli u Meksiko

"Bombazo!": Luis Suarez ima novi klub

E. Škorić

Urugvajski reprezentativac Luis Suarez blizu je dogovora s novim klubom.

"Bombazo!". Ovako je MedioTiempo opisao pregovore Luisa Suareza s Cruz Azulom, ekipom koja je prošlu sezonu završila na sedmom mjesut meksičkog prvenstva.

Kako tvrde meksički novinari, Suarez je jako blizu da potpiše za slavni tim Cruz Azul i ostalo je tek nekoliko detalja prije finaliziranja ugovora.

Suarez je odbio ponudu brazilskog Gremija i izgleda da mu se više dopala ideja da nastupi u Meksiku. Prošli angažman imao je u Nacionalu u rodnom Urugvaju.

Prije toga je igrao za Atletico Madrid, Barcelonu, Liverpool, Ajax, Groningen, a karijeru je počeo upravo u Nacionalu. Najviše nastupa ima u Barceloni, čak 283, ali i najviše golova - 195 uz 113 asistencija.

U ovom trenutku Luis Suarez kotira na tržištu, prema Transfermarktu, na četiri miliona eura, no 2016. godine, kada je doveden u Barcelonu, napadač je vrijedio 90 miliona eura.

Suarez je u suzama nedavno završio rani nastup u Svjetskom prvenstvu. Urugvajci su ispali u grupnoj fazi, iako su imali u rosteru neke velike zvijezde i vrhunske igrače, uostalom njega, Edisona Cavanija, Darwina Nuneza, Federica Valverdea...

35-godišnji Suarez bi u januaru trebao da ozvaniči ime novog kluba, u kojem će provesti ostatak aktuelne sezone. Kako sada stvari stoje i ako se nešto značajno ne promijeni, biće to Cruz Azul.

Radi se o veoma uspješnom i trofejnom klubu, a u čijim redovima nastupa devet reprezentativaca. Dolazak Suareza naravno biće jedan od najvećih u historiji Cruz Azula, te prava nagrada za sve fanatike kluba, koji će imati priliku da uživaju u majstorijama jednog od najboljih napadača posljednjih 20-ak godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti