Izdaja kakva se ne pamti: Navijači traže da zbog ove slike Parteyja otjeraju iz reprezentacije Gane!

Fotografija koja bi ga mogla koštati

Izdaja kakva se ne pamti: Navijači traže da zbog ove slike Parteyja otjeraju iz reprezentacije Gane!

E. Čaušević

Gana se jučer oprostila od nastupa na Svjetskom prvenstvu nakon što ih je Urugvaj pobijedio sa 2:0, ali kakva-takva utjeha bila im je i ispadanje Urugvaja s kojim su na "ratnoj nozi" još od Mundijala iz 2010. godine. Zbog toga navijači Gane ne mogu da shvate kako je Thomas Partey mogao tako da pogriješi na kraju utakmice.

Naime, Gani je bila potrebna pobjeda da ostane u utrci za plasman dalje, ali već nakon prvog dijela utakmice bilo je jasno da je to nemoguća misija jer su Urugvajci vodili sa 2:0.

Na klupi Urugvaja su već slavili plasman dalje, ali ih je onda šokirao rezultat iz drugog meče u kojem je Južna Koreja povela protiv Portugala i preuzela je drugu poziciju u grupi, te je poslala Urugvajce kući.

Takav razvog događaja je koliko-toliko utješio Ganu i to sve zbog 2010. godine kada je ovaj tim poražen u četvrtfinalu upravo od Urugvaja, a svi se sjećaju šta je Luis Suarez napravio u posljednjim minutama meča.

Suarez je tada rukom spriječio čist gol Gane, a da stvar bude gora na kraju je Asamoah Gyan promašio penal. Na kraju Gana je poslije penala ispala, a Urugvaj je otišao u polufinale i Suarez je sa svojom selekcijom postao najomraženija osoba u ovoj zemlji.

Gana je osvetu čekala 12 godina, ali nije uspjela u potpunosti da se osveti Urugvajcima. Međutim, ispadanje i ove selekcije im je bio melem na ranu i nisu krili sreću što i Urugvaj ide kući iako su mislima već bili u osmini finala.

Oglasi

Koliko u Gani ne vole Suareza i Urugvaj najbolje je na svojoj koži osjetio i Thomas Partey koji je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka napravio ono što će mu njegovi navijači teško da oproste.

Naime, veznjak Gane dobio je nevjerovatne kritike navijača i javnosti u svojoj domovini nakon što je prikazano kako on mijenja dres s jednim od igrača Urugvaja, a da stvar bude još gora to je bio upravo Suarez.

Oni su dresove razmijenili nakon utakmice i jedan od fotoreportera ih je uslikao i to objavio, a onda je nastao totalni haos među navijačima Gane koji su žestoko razočarani zbog poteza Parteyja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pojedini navijači Gane išli su tako daleko da su tražili od selektora da Parteyja više ne poziva u reprezentaciju jer smatraju da se takav potez ne smije oprostiti zbog svega što je Suarez uradio Gani u prošlosti.

Partey i Suarez bili su kratko zajedno u Atletico Madridu prije nego što je ovaj vezni igrač otišao u Arsenal za koji i danas nastupa.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Šta su ti zaostali narodi, kompletni idioti...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi