Nije mogao nešto slično ni zamisliti: Suarez u nevjerici zbog ono što mu je uradila vlastita nacija

A donio im je mnogo radosti

Nije mogao nešto slično ni zamisliti: Suarez u nevjerici zbog ono što mu je uradila vlastita nacija

Admin Čaušević

Luis Suarez je za reprezentaciju Urugvaja uvijek igrao srcem i davao je svoj maksimum na terenu. Upravo iz tog razloga nije mogao ni zamisliti šta će mu uraditi vlastita nacija. 

Nakon pobjede od 2:0 protiv Kanade, Urugvaj se ove srijede probudio sa scenoma koja je izazvala snažan odjek u zemlji. Riječ je o fotografiji uništenovog Suarezovog kipa u mjesto Salto. Statua El Pistolero u dresu urugvajske reprezentacije je iščupan i uništena.

Kako javljaju lokalni mediji, incident se dogodio u utorak u zoru u centura grada u kojem je Suarez rođen, u jeku slavlja navijača Penaarola povodom 131. godišnjice kluba.

Policija iz mjesta Salto saopštila je da se gotovo hiljadu navijača Penarola okupilo u ponoć i slavilo do ranih sati ostalo u centrua grada, na trgu Artigas, gdje su izazivali nerede i pravilu štetu te da su ih policajci pokušali smiriti.

Trenutak rušenja kipa snimile su sigurnosne kamere jednog mještanina, a kako je potvrđeno iz Urugvaja, zbog nereda je uhapšteno devet osoba.

Oglasi

Suarez (35) je u Nacional stigao u agustu ove godine kako bi bio u pravoj formi uoči Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., a navijači Penarola mu to jako zamjeraju.

Ipak, rušenjem statue istinskog fudbalskoj heroja jedne nacije je svakako za osudu te su kako sam Suarez tako i mnogi Urugajvci u nevjerici zbog svega.

Koliko mu je stalo do uspjeha svoje zemlje Suarez je pokazao još prije 12 godina kada je na Svjetskom prvenstvu namjerno rukom spasio gol u četvtfinalu protiv Gane.

Bez obzira što je znao da će dobiti crveni karton i okončati svoj nastup na Mundijalu nije previše razmišljao. Na kraju su Urugajci izbacili Ganu poslije penala te su završili u polufinalu.

Suarez koji nosi i kapitensku traku svoje zemlje je do sada skupio 134 nastupa i postigao 68 golova uz osvojenu Copa Americu 2011. godine.

Top Komentari

Mostarac94
Sta je ovdje tacno cudno? Izdao prvi klub normalno da ce srusit statuu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi