Sve su pokrenuli navijači: Luis Suarez na pragu senzacionalnog povratka u bivši klub?

To bi bilo baš iznenađenje godine

Sve su pokrenuli navijači: Luis Suarez na pragu senzacionalnog povratka u bivši klub?

Endin Čaušević

Urugvajski mediji objavili su jučer da će Luis Suarez na kraju sezone sigurno napustiti Nacional.

Suarez se tek prije dva mjeseca odlučio vratiit u Nacional u kojem je počeo svoju karijeru, ali kako stvari stoje iskusni napadač se tu neće dugo zadržati.

Objavljeno je da je Suarez saopštio čelnicima kluba da će na kraju sezone napustiti klub i da će već krajem oktobra biti slobodan igrač jer se tada završava fudbalska sezona u Urugvaju.

Ovaj 35-godišnji napadač nije pokazao interes da produži ugovor s Nacionalom i kako stvari stoje cilj mu je da se vrati u Evropu jer vjeruje da i dalje može igrati na najvećem nivou, a odlazak je potvrdio i predsjednik Nacionala Jose Fuentes.

"Kada se prvenstvo u Urugvaju završi Suarez će napustiti klub. To je dogovor koji smo postigli kada prije potpisa ugovora. Pitali smo ga da li želi novi ugovor, ali je njegova odluka ista - napuštanje kluba. Želi da se vrati u Evropu koliko ja znam", rekao je Fuentes.

Suarez se i ljetos povezivao s nekim klubovima iz Engleske i Nizozemske, ali se na kraju odlučio vratiti u Nacional jer nije mogao odbiti silne pozive iz svog voljenog kluba.

Oglasi

Međutim, očito Suarez želi da igra na najvećem nivou i vjeruje da to može iznijeti na leđima iako je jasno svima da je na zalasku karijere.

No, ono što niko nije očekivao jeste da su se u engleskim medijima pojavile špekulacije oko Suarezovog mogućeg povratka u Liverpool gdje je igrao nekoliko sezona na fantastičnom nivou.

Svu tu priču započeli su navijači Liverpoola koji su nakon vijesti da će Suarez biti slobodan igrač idućeg mjeseca savjetovali čelnicima kluba s Anfielda da ga vrate u klub jer vjeruju da bi bio veliko pojačanje.

Suarez će igrati sigurno na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a navijači Liverpoola smatraju da bi mu klub nakon toga trebao ponuditi ugovor do kraja sezone jer bi pojačao tako konkurenciju u napadu i pomogao Darwinu Nunezu da se što prije uklopi u novi tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Liverpoola još uvijek niko nije komentarisao špekulacije oko Suarezovog eventualnog povratka na Anfield, ali čini se da to uopšte ne bi bilo iznenađenje ukoliko se zaista desi.

Suarez je u prvom mandatu u Liverpoolu odigrao tri nezaboravne sezone i uspio je na 133 meča zabiti čak 82 gola. Kasnije je otišao u Barcelonu gdje je igrao čak i bolje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PodvarakANeKupus
Bolji Suarez sa jednom nogom od ove prevare Nuneza
0 1
King_Kenny
...ovog zubatog izdajnika ne bi vratio ni da je najbolji igrac svijeta trenutno...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi