Luiz: Bila je moja odluka da napustim Chelsea
Foto:EPA

Luiz: Bila je moja odluka da napustim Chelsea

S. Bošković

Brazilski internacionalac napusti je Stamford Bridge prošlog ljeta, kad je za 50 miliona funti preselio na Park Prinčeva, a sad je progovorio o načinu odlaska iz Londona.

David Luiz rekao je da je odluka o napuštanju Chelsea bila njegova i da nije imala nikakve veze sa Joseom Mourinho.

Ovaj defanzivac otkrio je i to da nije puno razgovarao sa Mourinho prije odlaska iz londonskog tima.

"Bio je to period kad sam naučio mnogo. Ne bih rekao da je bilo teško. Kada proživite nove situacije i nova iskustva u životu, tek tad ste odrasli. Znao sam da odlazim prije Svjetskog prvenstva."

"Kad sam otišao bio sam sa reprezentacijom Brazila, te nisam imao nikakvih razgovara s Mourinhom. Bio sam u Brazilu prvo za vrijeme praznika, a onda sam se pripremao za Svjetsko prvenstvo.", rekao je Luiz u razgovoru s medijima, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sve mi je bilo predstavljeno. Prihvatio sam, on mi je poslao (o.a misli na Mourinha) poruku gdje je rekao "Sretno". Nakon toga, otišao sam pravo u Pariz. Nisam išao nazad u London."

U dresu Plavaca Luiz je ubilježio 143 nastupa u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije