Dok navijači prave nerede po Grčkoj, Dinamo je odbio jaku ponudu!
FOTO: EPA

Preokret na Maksimiru

Dok navijači prave nerede po Grčkoj, Dinamo je odbio jaku ponudu!

Haris Zilić

Dinamo Zagreb je u središtu javnosti posljednjih dana, ali ne zbog fudbalera, nego zbog njihovih navijača koji su pravili nerede po Atini, ubili jednog navijača AEK-a, pa je i duel trećeg pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK- odgođen.

Ovo ljeto govorilo se i mogućim izlaznm transferima Dinama. Jedan od igrača koji je bio blizu odlaska je hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec. Nizozemski Feyenoord je zagrizao za ovog sjajnog fudbalera.

Iako se iznosi krije, mediji u susjedstvu pišu da su Nizozemci Dinamo poslali jaku ponudu koju bi rijetko ko odbio, ali Modri su odbili.  Oni su prvo svoju ponudu podigli na 8.3 miliona eura uz dodatne bonuse, ali i postotak od narednog transfera, onda su još pojačali ponudu, ali Dinamo je imao čvrst stav.

Prema informacijama Germanijaka, Dinamo je odbio ponudu Feyenoorda i Luka Ivanušec ostaje na Maksimiru.

Navodno su na Maksimiru dobro analizirali finansijsku situaciju i nije hitna prodaja jednog od najboljih fudbalera.

Oglasi

Dinamo će dobiti dio od transfera Gvardiola u Manchester City, upecat će i koji milion od transfera Kovačića i Brozovića koji su ovo ljeto promijenili sredine.

Luka Ivanušec ima ugovor sa Dinamom do ljeta 2026. godine i očigledno u Zagrebu žele da igraju mirno i pametno.

Navodno je ponuda nizozemskog velikana prema pojedinim špekulacijama bila veća od vrijednosti Ivanušeca prema transfermarktu, a ona iznosi 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iako su se mnogi oprostili od Ivanušeca nakon utakmice drugog pretkola Lige prvaka protiv Astane, doššlo je očigledno do naglog preokreta.

Naravno, kako to bude u transferima uvijek s oprezom treba sačekati finiš prelaznog roka jer se u fudbalu stavri mogu okrenuti preko noći.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi