Luka Jović našao novi tim
Foto - EPA

Odlazi iz Reala

Luka Jović našao novi tim

M. Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović (24) ima novi klub.

Nakon tri veoma skromne sezone u madridskom Realu, gdje nije imao previše prostora za igru, Jović se konačno odlučio na odlazak i u novoj sezoni 24-godišnji fudbaler će nositi dres Fiorentine.

Tim iz Firence je s aktuelnim prvakom Evrope i Španije dogovorio uslove oko transfera. Bit će to posudba na godinu dana u kojoj će međutim Kraljevi i dalje plaćati dobar dio plate fudbalera koja iznosi šest miliona eura.

Dolazak Jovića u Firencu očekuje se tokom naredne sedmice. Bit će obavljeni ljekarski pregledi nakon čega će napadač iz Bijeljine potpisati ugovor.

Luka Jović se nije proslavio u prethodne tri sezone u dresu Reala. Za čovjeka plaćenog 60 miliona eura nije pokazao ništa i već je našao svoje mjesto na listi najgorih pojačanja kluba ikad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije reprezentativca Srbije u život vratila i kratka posudba u Eintracht, gdje je igrao prije dolaska u Madrid. On jednostavno nije bio na nivou Reala za koji je u 51 odigranoj utakmici postigao tri pogotka.

Ipak, može se pohvaliti da je osvojio pet trofeja. Po dva puta je uzeo La Ligu i Superkup Španije, te trofej Lige prvaka kojeg mnogi velikani s terena nikad nisu uspjeli osvojiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Hoce novog Vlahovica od njega xD
2 0
Nele.
Mene bi bilo stid na njegovom mjestu rec da sam uzeo ista sa Realom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije