Dao je samo tri gola na 49 utakmica za Real, a na ljeto pravi transfer iz snova

Napušta Real?

Dao je samo tri gola na 49 utakmica za Real, a na ljeto pravi transfer iz snova

Edmir Škorić

Čini se da je Robert Lewandowski spreman da napusti Bayern godinu dana prije isteka ugovora, a to bi moglo da omogući Luki Joviću još jedna transfer iz snova.

Lewandowski bi na ljeto mogao da bude novi napadač Barcelone, a shodno tome, njegov bi tada već bivši klub Bayern morao da dovede novog napadača. Iako se spominjao Erling Haaland, navodno je odabir pao na daleko jeftiniju opciju - zamjenu Karima Benzeme, Luku Jovića.

Izgleda nemoguće da neko dostojno zaustavi Poljaka koji je na 372 utakmice u Bayernu dao 343 gola, ali život ide dalje, mora da se živi i bez Lewe.

Prvi na listi za njegovu zamjenu je Sebastien Haller, koji je u dresu Ajaxa postigao 33 gola na 39 mečeva, a sportski menadžment Bayerna navodno visoko pri vrhu liste želja drži Jovića, koji se nije proslavio u Madridu, ali srbijanski reprezentativac je briljirao u Bundesligi igrajući za Eintracht Frankfurt.

U Bayernu su uvjereni da napadačev golgeterski instinkt nije nestao preko noći iako je u Realu dao samo tri gola u 49 utakmica u tri sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jović je svjestan da za njega više nema mjesta u Realu, da mora otići već na ljeto, a povratak u Bundesligu bio bi svakako potez na koji bi s oduševljenjem prihvatio.

Za Jovića se zanima niz klubova kao što su Inter, Milan, Arsenmal i Everton, svi prate njegovu situaciju, ali ako ga Bayern odluči dovesti, vjerovatno će imati daleko najveće šanse za to.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
ma kakav crni jovic, može se vratiti u bundesligu ali u augsburg eventualno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi