Bivši napadač Željezničara novo pojačanje prvaka Armenije

Juričić u Pyuniku

Bivši napadač Željezničara novo pojačanje prvaka Armenije · Saznajemo

Endin Čaušević

Bivši napadač Željezničara, Luka Juričić, napustio je Južnu Koreju nakon kratke avanture, a karijeru će nastaviti u Armeniji. 

Juričić je na kraju prošle godine odlučio da ide iz Željezničara, te je u februaru potpisao za Gimpo, ali se u ovom klubu zadržao svega četiri mjeseca.

Ovaj napadač je za Gimpo upisao sedam nastupa, ali je prije nekoliko dana potvrđeno da više nije član tog kluba.

Juričić se odlučio vratiti u Evropu, te će narednu sezonu nastupati u Armeniji. Kako saznajemo ovaj 25-godišnjak skrasio se u armenskom prvaku Pyniku, a zanimljivo je da je transfer realizovao nekadašnji Lukin saigrač i veliki prijatelj Luka Miletić, koji je nedavno objesio kopačke o klin, no odlučio je ostati u fudbalu, odnosno u budućnosti će voditi brigu o karijerama mnogih fudbalera. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznato je da je Juričić ponikao u Zrinjskom, a u karijeri igrao je još za Široki Brijeg, Neretvanac, Šibenik i Željezničar.

Juričić je u Željezničaru bio jedan od ponajboljih igrača. U prvom dijelu prošle sezone na 17 nastupa u Premijer ligi zabio je tri gola i dodao je dvije asistencije.

Top Komentari

Ljacmu1
Dobar, zahvalan igrač
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti