Luka Juričić potpisao za Pyunik

Seli u Armeniju

Luka Juričić potpisao za Pyunik

Midhat Šljivak

Bh. fudbaler Luka Juričić (25) našao je novi klub.

Ovaj 25-godišnji napadač, kako je SportSport.ba i najavio, potpisao je ugovor s armenskim prvakom Pyunikom iz Yerevana i zvanično je predstavljen kao novi član ovog kluba.

Juričić je jedan od devet novih fudbalera u armenskom timu. Pored njega ugovore se u potpisali Artur Avagyan, Sergiy Vakulenko, Mikahil Kovalenko, Boris Varga, David Davidiyan, Andre Mensalao, Nemanja Mladenović i Marjan Radeski.

Iako ima samo 25 godina Luka Juričić je već promijenio veliki broj klubova. Počeo je u Širokom Brijegu, a zatim je nastupao za Neretvanac, Neretvu, Šibenik i Željezničar.

Iz Želje je otišao početkom ove godine u korejskog drugoligaša Gimpo FC. Međutim, nije dobio pravu priliku i odlučio se na povratak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juričić je u Željezničaru bio jedan od ponajboljih igrača. U prvom dijelu prošle sezone na 17 nastupa u Premijer ligi zabio je tri gola i dodao je dvije asistencije.

Pyunik već sutra igra meč kvalifikacija za Ligu prvaka, a na svom terenu dočekat će rumunskog prvaka CFR Cluj.

Top Komentari

User1971
Sretno Luka !!!
6 0
Ljacmu1
Zahvalan igrač koji je neopravdano bio napadan od dijela Željinih navijača, a igrao je krivu poziciju.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi