Posjetili smo Luku Menala u Sloveniji: "Inače bih bio ljut..."
Pratili smo danas meč Luke Menala u Sloveniji.

Remi Celja i Aluminija, govorili smo i o reprezentaciji

Posjetili smo Luku Menala u Sloveniji: "Inače bih bio ljut..."

Eldar Ganibegović, foto: K. Dedić

Luka Menalo govorio je danas za SportSport nakon meča Celja i Aluminija, a dotakao se i reprezentacije Bosne i Hercegovine i ispadanja od Ukrajine u baražu za EURO.

U okviru 28. kola slovenačke Prve lige Celje je danas na domaćem terenu ugostilo Aluminij. Vidjeli smo podjelu bodova, bilo je 2:2.

Krapukhin je doveo goste u vodstvo u 13. minuti, da bi Matko izjednačio u 36. s 11 metara. Samo dvije minute kasnije Kljun vraća vodstvo gostima, da bi Boičanec spasio bod domaćem timu sedam minuta prije kraja.

Celje je imalo loptu u nogama 70% vremena, imali je 36 šuteva naspram pet protivnika, ali tri boda su izmakla. Za domaći tim je do 51. minute igrao i naš Luka Menalo s kojim smo porazgovarali poslije utakmice.

"Inače bih bio ljut nakon ovakvih remija kući, ali danas 36 šuteva prema golu i nevjerovatno da nismo pobijedili. Ako ovako nastavimo igrati, titula neće izostati", rekao nam je Menalo na početku razgovora.

Nakon ove utakmice je Celje prvo na tabeli sa 63 boda, deset više i utakmicom više od drugoplasirane Olimpije i gotovo sigurno je da će se Menalo i saigrači okititi titulom prvaka Slovenije.

Oglasi

Dotakli smo se nakon toga i ispadanja reprezentacije od Ukrajine u baražu za EURO. Luka Menalo nije bio s ekipom.

"Je, svima je teško govoriti o tome. Još uvijek su svježe rane od te utakmice. Nikome se ništa ne može prigovoriti od reprezentativaca, svi smo bili uz njih i svi su imali jednaku želju.

Na kraju rezultat nije bio taj zbog dječijih pogrešaka u zadnjih deset minuta, ali kao što sam rekao, ne može se nikome prigovoriti. Svi bi podjednako bili sretni da smo uspjeli pobijediti tu utakmicu", istakao je Menalo.

Sada slijede dvije prijateljske utakmice u junu protiv Italije i Engleske, a zatim na jesen Liga nacija gdje su nam protivnici Mađarska, Nizozemska i Njemačka.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Reprezentacija je za mene uvijek otvorena. Ja ću uvijek biti tu na dispoziciji. Ukoliko budem imao minutažu i potrebne igre, ako se selektor odluči, svakako da sam tu", za kraj je kazao naš sjajni ofanzivac.

Podsjetimo, Luka Menalo je zimus stigao na posudbu u Celje iz GNK Dinamo Zagreb i ispostavit će se to očito kao sjajan potez. Izgleda da Dinamo ostaje bez titule prvaka u Hrvatskoj, dok će Menalo po svemu sudeći postati prvak Slovenije s Celjem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi