Luka Menalo olakšava posao novom selektoru BiH

Najuzbudljiviji igrač Premijer lige BiH

Luka Menalo olakšava posao novom selektoru BiH

S vremena na vrijeme pojavi se igrač u našoj Premijer ligi koji iskoči iz sveobuhvatnog gliba naše fudbalske realnosti. 

Već kada se Haris Duljević pojavio u Olimpiku i kada je u "tri koraka" pretrčavao po pola terena i u trku driblao suparničke čuvare, nije bilo teško pretpostaviti da je reprezentativni kalibar. 

Slično je ranije bilo sa Edinom Višćom. Kad neko oskače, to je lako spoznati. Kada neko malo nešto zna, lako dospije u žižu interesovanja.

Posljednji takav igrač u našoj ligi i fudbaler koji obećava je Luka Menalo, mladi reprezentativac BiH koji je u šest nastupa za našu selekciju zabio jedan gol. Menalo posljednjim partijama u dresu odličnog Širokog Brijega na sebe skreće snopove svjetlosti i trenutno je vjerovatno najperspektivniji igrač u BiH.

Budući da je konačno vrijeme da se počnemo oslanjati na igrače iz domaćeg prvenstva, jer je sve manje onih koji su davno iz BiH otišli, pa vani dostigli afirmaciju, Menala bi trebalo paziti kao malo vode na dlanu.

U suženom izboru novih opcija, budući selektor BiH ima barem jednu više u odnosu na svog prethodnika. Bit će mu lakše ukoliko 21-godišnji član koji je proglašen među deset najperspektivnijih igrača regiona bude na nivou na kojem je sad.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Luka Menalo blago je bh. fudbala, ukoliko se nešto ne promijeni u njegovoj glavi i ukoliko ga ne vrbuju da promijeni sportsko državljanstvo, što je čest slučaj s igračima koji išta valjaju, a imaju tu opciju, mogli bi imati interesantnog igrača.

Ove sezone Menalo je najbolji strijelac Širokog i sa sedam pogodaka treći strijelac Premijer lige. Primjer je ulaganja u vlastiti kadar i primjer koliko vjera u mladog igrača može istome značiti. Čestitke stoga i Širokom Brijegu i treneru Sabliću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi