Menalo nakon hat-tricka: Krenulo me, samo da potraje
Foto: SportSport.ba

Briljirao protiv Čelika

Menalo nakon hat-tricka: Krenulo me, samo da potraje

Širokobriježani su došli do šeste uzastopne prvenstvene pobjede u bh. prvenstvu savladavši na Bilinom polju Čelik s uvjerljivih 4:1. 

Od starta Široki Brijeg je krenuo uraganski sa željom da što prije postigne gol koji bi im uveliko olakšao nastavak utakmice. Nakon 20 minuta igre domaće je načeo Stjepan Lončar, da bi potom danas fantastični Luka Menalo "hat-trickom" u potpunosti slomio Zeničane. 

Ove sezone Menalo je svoju igru podigao na dimenziju više. Sa sedam postignutih pogodaka i četiri asistencije je prva violina jesenje rapsodije Širokog Brijega. 

"Utakmica u Zenici je bila veoma dobra. Mi smo bili ti koji smo dominirali i sve je bilo za nas lakše kada smo došli do prvog, a zatim i drugog pogotka. Na kraju smo uzeli vrijedna tri boda i to nam je trenutno najbitnije", izjavio je 21-godišnji Luka Menalo za SportSport.ba, te dodao:

"Volio bih da potraje ova naša serija. U odličnoj smo formi. Ako želimo da ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali nema druge formule osim da igramo ovako kao do sada. Daljnja očekivanja? Rano je još da se govori o tituli, moramo biti čvrsto na zemlji. Najbitnije je da izborimo Evropu, a za dalje ćemo vidjeti..."

Dotakao se Menalo i svoje sjajne partije na Bilinom polju. 

"Šta reći nakon hat-tricka, osjećaj je predivan. Stvarno me dobro krenulo, daj Bože da što duže traje. Golovi mi puno znače za samopouzdanje", riječi su Menala na kraju razgovora. 

U narednom kolu Široki Brijeg će odmjeriti snage sa GOŠK-om.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi