Luka Modrić 2018. kao Ronaldo 1998. godine

Ponovio uspjeh legendarnog Brazilca

Luka Modrić 2018. kao Ronaldo 1998. godine

Hrvatski fudbaler Luka Modrić ove godine je konačno dobio zvanična priznanja za ono što na terenu radi godinama unazad vrlo uspješno.

On je sinoć proglašen za najboljeg igrača u Evropi, a samo mjesec i pol dana ranije proglašen je i za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji.

Luka je na taj način postao prvi fudbaler poslije Ronalda 1998. godine koji je u jednoj godni uspio da osvoji te dvije nagrade. Podsjetimo, te godine je i Ronaldo, baš kao i Modrić ove, izgubio u finalu Mundijala od Francuske.

Naravno, ostaje mogućnost da se Luka dokopa i trećeg priznanja i to onog najbitnijeg - Zlatne lopte za najboljeg igrača na svijetu. Tu će mu ponovo biti konkurenti Mohamed Salah i Cristiano Ronaldo, a nagrada će biti dodjeljena u januaru mjesecu.

Top Komentari

Mama
Luka najbolji igrač Balkana svih vremena sada i službeno
8 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi