Događa se nezamislivo? Francuzi otkrili Modrićev naredni klub, Hrvat kreće (ne)očekivanim putem

Sjajni veznjak sve bliže odlasku iz Reala

Događa se nezamislivo? Francuzi otkrili Modrićev naredni klub, Hrvat kreće (ne)očekivanim putem

A. Čaušević

Baš kao i prije nekoliko godina učestalo se piše o odlasku Luke Modrića iz Reala. Tada su Kraljevi prevagnuli i zadržali Hrvata, a ovaj put takav scenarij je sve manje izgledan.

Nakon duže od decenije igranja u dresu najglamuroznijeg kluba na svijetu Modrić je blizu da počne pakovati kofere pošto konkretnih naznaka o produženju još uvijek nema.

Modriću ugovor sa Real Madridom ističe na kraju sezone, a tek u narednim sedmicama Florentino Perez je planirao sastanak oko novog ugovora.

I dok se čeka konačni Realov potez, francuski Footmercato je otišao korak dalje te objavio naredni Modrićev klub prema kojem će hrvatski veznjak krenuti (ne)očekivanim stopama.

Posljednjih godina je postala uobičajna praksa da vrhunski fudbaleri u samu jesen karijere ostvare transfer koji će im donijeti ogromnu zaradu.

Upravo bi se to moglo desiti fudbaleru koji će u septembru proslaviti svoj 38. rođendan. Ako je vjerovati Footmercatu Modrića čeka transfer u Al Nassr.

Oglasi

Francuzi navode da klub iz Saudijske Arabije ima odlične odnose se igračevim menadžerima što bi na kraju moglo i presuditi.

Svakako bi transfer ubrzala i činjenica da za saudijski klub nastupa Cristiano Ronaldo, čovjek s kojim je Modrić godinama dijelio svlačionicu u Real Madridu.

Iskusni hrvatski veznjak i ove godine igra na nivou u dresu Reala, posebno u Ligi prvaka kao što je to bio slučaj protiv Liverpoola, dok u nekim zna i zakazati. To se posebno odnosi na El Clasico u Kupu Kralja u minimalnom porazu od Barcelone.

Španski mediji već neko vrijeme pišu o ultimatumu kojeg je Real stavio pred Modrića gdje mu se traži da se odrekne od igranja za reprezentaciju Hrvatske.

Ipak, kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa pošto selektor Vatrenih Zlatko Dalić ozbiljno na svog kapitena računa i u kvalifikacijama za Euro 2024. Da li će pozivi ići na adresu Reala, Al Nassra ili nekog trećeg kluba ostaje da se vidi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ozbiljno se priča da bi karijeru mogao završiti tamo gdje je i počeo: HŠK ZRINJSKI
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti