Reprezentacija Hrvatske saznala najgoru moguću vijest

Pred nastavak kvalifikacija

Reprezentacija Hrvatske saznala najgoru moguću vijest

S. Grebović

Kao i sve ostale reprezentacije i Hrvatska u septembru nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Aktuelne viceprvake svijeta očekuju tri veoma važna septembarska meča u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Prvi od njih je gostovanje u Rusiji prvog narednog mjeseca, nakon čega slijedi novo gostovanje i to u Slovačkoj tri dana kasnije. Septembarski prozor kvalifikacija Vatreni završavaju domaćom utakmicom protiv Slovenije.

Zlatko Dalić je prije par dana saopštio spisak igrača na koje računa u ovim mečevima, a svoje mjesto je kao i uvijek dobio kapiten Luka Modrić za kojeg se u tom momentu znalo da je povrijeđen, ali se pretpostavljalo da će biti spreman za nastupe u kockastom dresu.

Međutim, iz Madrida stižu loše vijesti po Dalića koji ipak neće moći računati na Modrića. 

"Zbog ozljede aduktora, Modrić je propustio prošlosedmični ligaški susret Reala protiv Levantea te je tokom sedmice bio u tretmanu oporavka. Uz konsultacije liječničkih službi Reala i hrvatske reprezentacije, ustanovljeno je kako Modrić ne može konkurisati za kvalifikacijske utakmice protiv Rusije 1. i Slovačke 4. septembra. Selektor Zlatko Dalić i kapitan Modrić dogovorili su se kako stoga Modrić neće doći na okupljanje reprezentacije u Moskvi 30. augusta, a ostavili su otvorenom mogućnost da se kapitan priključi suigračima u Splitu za utakmicu protiv Slovenije, ako bi do tada Modrić dobio zeleno svjetlo doktora i bio spreman za povratak na teren", stoji u saopštenju Nogometnog saveza Hrvatske.

Vatreni su trenutno lideri grupe sa dvije pobjede i jednim porazom.

Top Komentari

Realist
Evo šanse za Kovu i Majera
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi