Nekoliko iznenađujućih poteza Zlatka Dalića, sa spiska otpao i Bruno Petković

Spisak Hrvatske

Nekoliko iznenađujućih poteza Zlatka Dalića, sa spiska otpao i Bruno Petković

Edmir Škorić

Hrvatski selektor Zlatko Dalić objavio je spisak igrača na koje računa za septembarske mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iz reprezentacije su ispali napadač Dinama Bruno Petković i Josip brekalo, dok Ante Rebić također nije na spisku nakon što je nakon Eura kritikovao Dalića.

Borna Sosa je pozvan, iako je pred početak Eura želio da promijeni sportsko državljanstvo i da nastupa za Njemačku. Među Vatrene vraća se i napadač Hajduka Marko Livaja.

Od onih koji još nisu debitovali za Hrvatsku na popisu su golman Ivica Ivušić iz Osijeka i Nikola Moro iz moskovskog Dinama. Pozvan je i Antonio Mirko Čolak, napadač koji blista u Malmou.

Pretpozive su dobili Toma Bašić, Kristijan Lovrić, Lovro Majer i Luka Sučić, nogometaš Salzburga koji još nije zaigrao za Hrvatsku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hrvatska će 1. septembra gostoati Rusiji, a tri dana kasnije Slovačkoj, dok će 7. septembra ugostiti Sloveniju.

Top Komentari

pero98
Konačno se sjetio Čolaka zvat i neke igrače više ne zvat. Još Pongrančića, Stanišića zvat.
0 1
Realist
Nista iznenađujuće. Jos se rijesit Vide i Lovrena, Kramariću je ovo možda i zadnja šansa da se pokaže kao reprezentativac. Ide se polako u smjenu generacija. Stanišić i Pašalić iz Dortmunda i Bayerna su pristali igrat za Hrvatsuku, Sosa je tu napokon, Gvardiol se polako ustalio, Majer, Moro i Ivanušec se polako uvode u sistem. Još kad tu budu Biuk, Šimić i Vušković to će bit odlicno i za 5,6 god kad svi stasaju imamo opet strašnu ekipu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi