'Luda cifra' je zaustavila Modrića na putu prema Minhenu
Foto - EPA

Ancelotti ga želio u Bayernu

'Luda cifra' je zaustavila Modrića na putu prema Minhenu

M. Šljivak

Luka Modrić je već godinama jedan od najboljih veznjaka svijeta.

Iskusni hrvatski fudbaler će karijeru po svemu sudeći završiti u Realu iz Madrida, gdje igra već devet godina.

Ipak, lako se moglo desiti da Luka obuče dres minhenskog Bayerna. Carlo Ancelotti ga je tamo želio po dolasku u klub 2016. godine, ali nije uspio da ga dovede.

The Athletic navodi da je Real pred Bayern postavio 'ludu cifru' koju bavarski velikan nije želio platiti, pa Ancelotti je ostao bez Modrića u Bayernu.

Ni italijanski stručnjak nije dugo boravio u Njemačkoj. Otišao je nakon godinu i po dana, a nakon odlaska je radio u Napoliju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je Ancelotti menadžer Evertona, a u karijeri je radio u Realu, PSG-u, Chelseaju, Milanu, Juventusu, Parmi i Reggiani.

Sa druge strane Modrić je od 2012. godine član Reala. Dobio je i nagradu za najboljeg igrača svijeta u ovom klubu, osvojio je apsolutno sve i kako stvari stoje, u ljeto 2022. godine bi mogao završiti karijeru među Kraljevima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Mudric hehe **** li ga Pajver hahahaha
4 0
DeteVi
Vijest dana: Ancelotti htio Modrića 2016. u Bayernu a nije ga dobio. Život mi se promijenio. Jel vam šef plaća po broju članaka ili klikova?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi