Lukačević: Čelik i Zenicu posebno pamtim

Defanzivac vinkovačke Cibalije

Lukačević: Čelik i Zenicu posebno pamtim

Edmir Škorić

Josip Lukačević ove je sezone ponosni član Cibalije, ekipe koja je u korak sa vodećom momčadi HNL-a, zagrebačkim Dinamom. Bivši igrač Čelika govorio je o ambicijama svog kluba, te istakao da su Robijaši, Čelik i Zenica najsvjetliji dio njegove karijere.

Ovaj Brčak nosio je dres Orašja, Širokog Brijega i zeničkog Čelika, potom je jednu sezonu proveo u ruskom Luch-Energiyu, da bi početkom ove sezone obukao dres Cibalije iz Vinkovaca i odmah se uklopio u prvu postavu. Upravo Vinkovčani su prava senzacija HNL-a, sa 33 osvojena boda nalaze se na drugoj poziciji, šest bodova manje od vodećeg Dinama iz Zagreba.

26-godišnji Lukačević važna je karika u odbrani Cibalije, a za naš portal istakao je ambicije kluba.

"Pred početak sezone uprava nam je za cilj postavila jedno od prvih šest mjesta u ligi, no nama se, potom, otvorila šansa za bolji plasman i mi smo to objeručke prihvatili. Nadamo se da kvalitetnom igrom, kao i u prvom dijelu sezone, možemo ostvariti mjesto na tabeli koje vodi u Evropu, što bi, bez sumnje, bio veliki uspjeh", kazao je Lukačević za SportSport.ba.

Igrajući u Premijer ligi Bosne i Hercegovine stekao je lijepe uspomene, ali posebno pamti Čelik, Robijaše i Zenicu.

"Za sva tri kluba mogu reći da nosim jako lijepe uspomene. U Orašju sam stekao punu afirmaciju, sa Širokim sam bio prvak države i igrao evropske utakmice ali ipak Čelik i Zenica su mi ostali u najboljem sjećanju. Čelik i Zenicu ću pamtiti kao najsvjetliju tačku karijere. Bila mi je čast nositi Čelikov dres na terenu pred prepunim Bilinim Poljem. Robijaši su imali veliki utjecaj što ću Zenicu i Čelik pamtiti po najboljem. Dolaskom u Cibaliju sam se nogometno osvježio, zato što imam vrhusnke uvjete za rad i napredovanje. Liga je korektna, suđenje na nivou evropskog nogometa i puno su ispred BiH u svim segmentima. Liga je odličn medijski popraćenja i nadam se da će moje dobre igre natjerati neke strane ulagače da me provjere i u svojim klubovima, a ne ću biti nezadovoljan i ako ostanem u Vinkovcima", dodao je Lukačević, smatrajući da BiH reprezentacija može ostvariti uspjeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa novim selektorom.

"Mislim da je Sušić odličan izbor i uvjeren sam da će ova generacija napraviti nešto što će se pamtiti. Ispred nosa nam je promaklo Svjetsko prvenstvo ali se nadam da Evropsko ne može pobjeći."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.