Lukaku definitvno napušta Anderlecht

Ko će dovesti jednof od najtalentovanijih napadača?

Lukaku definitvno napušta Anderlecht

Romelu Lukaku, jedan od najtalentovanijih napadača na svijetu, najavio je da će na kraju sezone napustiti Anderlecht i preseliti u neki veći klub.

Lukaku, koji je napunio 18 godina prije dva dana, već dvije sezone standardan je prvotimac Anderlechta. U feruaru prošle godine debitovao je za belgijsku reprezentaciju i od tada postao standardan.

Sjajnim partijama skrenuo je pažnju mnogih evropskih velikana. Najveći interes za 18-godišnjeg napadača Anderlechta pokazali su Chelsea i Manchester City, dok se odavno povezuje sa Arsenalom i Real Madridom.

"Prvo sam želio igrati za Anderlecht, jer sam želio napredovati. Ali, ja sam veoma ambiciozan. Gledam prema naprijed i želim igrati u jačim ligama, gdje su bolje ekipe, bolji igrači, treneri... Znam da u velikom klubu ne mogu odmah biti standardan, ali povremeno ću dobivati priliku i pokazati šta mogu", rekao je Lukaku, dodavši:

"Moj sljedeći klub bit će okružen pobjednicima i onda ću se osjećati kao kod kuće. Kada budem igrao sljedeće sezone u inozemstvu, to će biti odlučujuća godina za mene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.