Lukaku donio pobjedu Anderlechtu

Fudbalsko prvenstvo Belgije

Lukaku donio pobjedu Anderlechtu

Adnan Beganović

U tri večerašnja susreta 18. kola fudbalskog prvenstva Belgije postignuto je jedanaest pogodaka, a favorizirani Anderlecht, Club Brugge i Genk upisali su pobjede.

U duelu Club Bruggea i Westerloa gledaoci su mogli vidjeti čak sedam pogodaka i mnoštvo preokreta. Westerlo je u 10. minuti preko Dekelvera došao u vodstvo, a osam minuta kasnije Perišić pogađa za izjednačenje, da bi četiri minuta kasnije Odjidja-Ofoe donio Bruggeu prednost.

Međutim, u 29. minuti Dekelver stvari vraća na početak, a dva minuta kanije Annab ponovo Westerlou donosi prednost. Četiri minute prije odmora Brugge se preko Dirara vraća u život.

Drugi dio je bio mnogo lošiji od prvog, a svojim drugim pogotkom Perišić je donio Bruggeu tri boda. Naš reprezentativac u dresu Westerloa, Adnan Mravac, na terenu je proveo 90 minuta.

Vodeći Anderlecht gostovao je kod Waregema i u posljednjoj minuti došao je do tri boda. Vodeća momčad belgijskog prvenstva preko Wasiliewskog je u 43. minuti došla do prednosti, da bi Waregem izjednačio pogotkom Marawela u 61. minuti, a bodove Anderlechtu donio je Lukaku u 90. minuti.

Drugoplasirani Genk s minimalnih 1:0 slavio je na gostovanju kod Germinala, a jedini pogodak na susretu postigao je Ogunjimi u 68. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije