Lukaku još jednom donosi pobjedu Anderlechtu

Jupiler liga, 15. kolo, Gent - Anderlecht 1:2

Lukaku još jednom donosi pobjedu Anderlechtu

Anderlecht je u okviru 15. kola belgijske Jupiler lige savladao Gent na Jules Ottenstadionu, te se tako približio prvoplasiranom Genku na dva boda.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, da bi na samom početku, tačnije u 49. minuti drugog dijela Rubenilson dos Santos da Rocha ili jednostavno Kanu, postigao gol za vodstvo Anderlechta.

U 63. minuti rezultat poravnava 26-godišnji reprezentativac Slovenije, Zlatan Ljubijankić. Pobjedu gostima donosti još jednom sjajni 17-godišnji napadač Romelu Lukaku u 71. minuti.

Sa ova tri boda Anderlecht je ostao samo na dva boda zaostatka za prvolasiranim Genkom kojeg su pobijedili na gostujućem terenu prije dva kola, istim rezultatom kao i u ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.