Lukaku: Jose Mourinho ne vjeruje mladim igračima

Kritikovao bivšeg trenera

Lukaku: Jose Mourinho ne vjeruje mladim igračima

Romelu Lukaku najzvučnije je i najskuplje pojačanje Evertona u historiji. Ovaj mladi fudbaler napokon je napustio Chelsea i zvanično postao član kluba u kojem je na posudbi proveo prošlu sezonu.

Nakon napuštanja Chelseaja, Lukaku je često bio ispitivan za relacije sa Mourinhom i od njega su traženi komentari na rad portugalskog stručnjaka, koje je mladi Belgijanac javno iznio u izjavi za britanske medije.

"Najveći problem Chelseaja odnosno Mourinha je to što ne vjeruju mladim igračima. Ne kažem da Chelsea nije dobar tim, ali nije bio za mene. Ja sam želio više da igram i to je isključivo razlog mog odlaska", rekao je Lukaku i dodao:

"Everton je sjajna sredina za napredak mladih igrača. Roberto Martinez je stručnjak koji zna sve o fudbalu i neko kome s pravom možete vjerovati kada je riječ o vašoj karijeri".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.