Lukaku: Mourinho zna šta je izgubio, ali poslao mi je SMS

Lukaku: Mourinho zna šta je izgubio, ali poslao mi je SMS

Edmir Škorić

Evertonov napadač Romelu Lukaku je pred meč sa Chelsajem rekao kako je Jose Mourinho valjda svjestan šta je izgubio.

Belgijanac je 2011. u Chelsea stigao iz Anderlechta, no nije dobio šansu kod Josea Mourinha, pa je za 28 miliona funti prodan Evertonu.

"Želio sam dugo ostati u Chelseaju, ali nisam dobio šansu. Bio sam strpljiv, čekao tri utakmice, no ništa se nije mijenjalo. Nisam htio propustiti priliku da se borim za mjesto u momčadi za Svjetsko prvenstvo 2014. godine", rekao je Lukaku, dodavši:

"Mislim da je Mourinho sada shvatio da sam stvarno dobar nogometaš. Mogu igrati na najvišoj razini. No, imam dobar odnos s Mourinhom i poštujem ga. Kada sam otišao, prvi mi je poslao SMS, rekavši da je razumio moju odluku".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone reprezentativac Belgije je postigao sedam golova uz četiri asistencije na  10 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi