Lukaku možda nije ni sanjao da će srušiti rekord svog idola

Poravnao se sa Didierom Drogbom

Lukaku možda nije ni sanjao da će srušiti rekord svog idola

Sljedeći gol Romelua Lukakua u Premier ligi bit će značajan zbog toga što će njime srušiti rekord svog najvećeg idola - Didiera Drogbe.

Sjajni belgijski napadač je sa dva gola protiv Burnleyja stigao do brojke od 104 pogotka u Premier ligi, a upravo je toliko golova u engleskoj eliti postigao i Didier Drogba igrajući za Chelsea.

Ono što dodatno daje na značaju Lukakuovom rezultatu jeste podatak da Belgijanac ima tek 25 godina i da je 104 gola postigao na 244 utakmice, što je 30 utakmica manje nego što je bilo potrebno Drogbi da dođe do istog broja golova.

Ako Didier Drogba važi za jednog od najboljih napadača koje je Premier liga vidjela, onda se sada s punim pravom može reći da i Romelu Lukaku pripada njegovoj klasi. A, ko zna šta će još uraditi Manchester Unitedov napadač u godinama koje dolaze...

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi