Lukaku: Ne idem iz Anderlechta prije 18

Lukaku: Ne idem iz Anderlechta prije 18

Edmir Škorić

Anderlechtov tinejdžer Romelu Lukaku (16) otkrio je kako nema namjeru napustiti belgijsku momčad prije navršenih osamnaest godina.

Romelu Lukaku, robusni napadač Anderlechta koji svojom igrom podsjeća na Didiera Drogbu, zbog čega je i dobio nadimak "novi Drogba", meta je mnogih evropskih klubova. Tek mu 16 godina, a rado bi ga u svojim redovima vidjeli Milan, Real Madrid, Chelsea, Arsenal...

"Znam da su mnogi klubovi zainteresovani za mene. Ali ja ne želim još preći u drugi klub, jer ipak moram još sazrijeti i želim ostati blizu mojih roditelja", kazao je Lukaku za Sky Sports, te dodao.

"Novu ću momčad potražiti kada navršim 18 godina".

Navodno je italijanski Milan bio spreman početkom ove sedmice ponuditi Anderlechtu 15 miliona eura za wonderkida, koji je ove sezone već postigao 15 prvenstvenih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije