Lukaku o svojim igrama: Za sve je zaslužan Henry
EPA

Oduševio ga Francuz

Lukaku o svojim igrama: Za sve je zaslužan Henry

Belgijski napadač Romelu Lukaku izjavio je kako je za njegove dobre igre velikim dijelom zaslužan Thierry Henry. 

Lukaku je sa sjajnim partijama nastavio i u Manchester Unitedu, gdje je dosad na prve tri zvanične utakmice postigao ukupno četiri pogotka, a za to je, prema njegovom mišljenju, mnogo zaslužan legendarni francuski fudbaler. 

Rad u reprezentaciji s Henryjem, Lukaku je koristio tako što je tražio informacije koje može da iskoristi.

"Imao sam sreću da radim sa pet najboljih napadača u posljednjih 10 godina, Drogbom, Eto'om, Torresom, Anelkom i na kraju sa Henryjem. Ta posljednja saradnja je nešto najbolje što mi se moglo dogoditi", kazao je Lukaku i dodao:

"Rad sa Henryjem u reprezentaciji koristim da postavljam pitanja, dok on i po dva sata strpljivo odgovara. Svaki savjet koji dobijem od takvog igrača mi može koristiti. Na osnovu toga svakog dana pravim korake ka željenom nivou."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 25-godišnji napadač je u Manchester United prešao ovog ljeta iz Evertona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti