Lukaku: Ostajem u Anderlechtu do juna

Evropski velikani pokazali interesovanje za 18-godišnjaka

Lukaku: Ostajem u Anderlechtu do juna

Jedan od najtalentovanijih napadača na svijetu, 17-godišnji član Anderlechta Romelu Lukaku izjavio je kako će do ljeta sigurno ostati u Belgiji. Također je prokomentarisao i Real Madrid rekavši kako je to spektakularan klub.

Mnogi ga nazivaju "novi Drogba", jer mnogo liči na napadača Chelseja fizičkim i golgeterskim sposobnostima. Svojim partijama osvojio je skoro cijelu Evropu, svi veliki klubovi su pokazali interesovanje za njega. No, reprezentativac Belgije ističe kako sigurno neće napuštati Anderlecht do kraja sezone.

"Sve ćemo vidjeti u junu. Za sada o odlasku ne želim da pričam. Spreman sam za veliki skok kada dođe vrijeme za to. vrlo sam ambiciozan. Učinit ću sve da uvjerim ljude da sam vrijedan tog novca", rekao je Lukaku.

Međutim, sudeći po njegovim izjavama nije upitno gdje bi želio nastaviti karijeru. To je definitivno Real Madrid. Istakao je kako mu godi interes kraljevskog kluba.

"Naravno, san je igrati na Bernabeu. To je vrhunski stadion. Želio bih naučiti što više mogu od trenera poput Josea Mourunha. Real Madrid je spektakularan klub", ističe 17-godišnji napadač, te dodaje:

"Svjestan sam da ne bih mogao biti odmah starter u top klubu. Morat ću dokazati svima da mogu doći do tog novoa. Volim engleski, španski i njemački nogomet. Talijansko prvenstvo je također jako, ali tu treba dosta iskustva. Nadam se da će moj otac napraviti najbolji izbor za mene".

Lukaku je zabio ove sezone devet golova u 18 utakmica, a već redovno trese protivničke mreže i u dresu reprezentacije. Navodno, Anderlecht bi zadovoljila ponuda od 15 miliona eura.

Vrlo je moguće da ovog mladog napadača naredne sezone vidimo na Bernabeu, jer je Karim Benzema na izlaznim vratima kluba. No, prvi pik Josea Mourinha je napadač Athletic Bilbaoa, Fernando Llorente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.