Lukaku: Zahvalan sam Mourinhu, ali što me je pustio da odem

Nije se nikada nametnuo Mourinhu

Lukaku: Zahvalan sam Mourinhu, ali što me je pustio da odem

Belgijski napadač Evertona Romelu Lukaku zahvalio se Mourinhu što mu je dozvolio da napusti Stamford Bridge.

Lukaku se nikada nije uspio nametnuti Mourinhu koji ga je 2013. godine poslao na posudbu u Everton, da bi ga kasnije i prodao tom klubu.

U karijeri je postigao 50 golova u Premiershipu, ali ni jedan u dresu Chelsea. Za tim sa Stamford Bridgeea odigrao je 15 mečeva, ali je većinom ulazio sa klupe u posljednjim trenucima.

"Želio sam igrati više i dobijati više minuta. Nikada nisam imao priliku, ali sada želim da se zahvalim Mourinhu što me je pustio da odem. Imao sam jedan razgovor s njim nekoliko dana prije nego što ću otići i saopštio sam mu da mi je želja igrati", rekao je Lukaku i nastavio:

"On je tada vidio u mojim očima želju da odem i pustio me je. To mi je bilo veoma važno jer je to bila sezona nakon koje se igralo Svjetsko prvenstvo u Brazilu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Lukakua, Mourinho je na isti način pustio i Kevina de Bruynea, Juana Cuardada, Mohameda Salaha i Ryana Bertranda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.