Podolski o turskoj ligi: Ovo je komedija!

Nijemac otvoreno priznaje

Podolski o turskoj ligi: Ovo je komedija!

E. Škorić

Luka Podolski igra u turskoj za Antalyaspor, ali nekadašnji reprezentativac Njemačke naziva tamošnju Super ligu pravom komedijom.

Podolski se prvi put preselio u Tursku 2015. godine i dvije je sezone nastupao za Galatasaray. Nakon toga je dvije godine proveo u Japanu, a danas igra ponovo u Turskoj za Antalyaspor. U intervjuu za "Fanatik" Podolski je podijelio svoja zapažanja i dojmove o turskom nogometu.

Tridesetpetogodišnji nogometaš negativno je ocijenio rad sudaca i VAR sustav.

"Na travnjaku nogomet igramo u prosjeku 60 minuta, jer se utakmica sve češće zaustavlja. Jednom kad izvede kazneni udarac, u trenutku ga više nema. A ovaj je sustav uveden za brže donošenje odluka", kaže Podolski.

Prema njegovim riječima, suci su u glavnoj ulozi, a VAR je postao glavna tema rasprave. "VAR je došao i šta?", ironično je upitao igrač i sam sebi odgovorio: Sad, međutim, suci se raspravljaju još češće. Svi viču jedni na druge. To je sve prava komedija".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prošli četvrtak Antalyaspor je remizirao 1: 1 s Fenerbahčeom. Bivši njemački reprezentativac analizirao je prijave nakon utakmice i vjeruje da se o radu sudaca govori više od samih nogometaša.

"Suci i njihove odluke uvijek su na prvom mjestu. Odluke sudaca tema su koja se pojavljuje svake sedmice. To nije dobro za turski nogomet. Suci su ljudi i oni kao i igrači mogu da griješe, ali ovdje vlada kaotična atmosfera. Nije dobro", dodao je Nijemac.

Top Komentari

Pajver
Turska posla
1 5
johny22
Var je stvarno nepotreban fudbalu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi