Leipzig doveo zamjenu za Joška Gvardiola!

Zvanično predstavljen

Leipzig doveo zamjenu za Joška Gvardiola!

Esmer Oštraković

Dugo je trajala transfer saga oko Gvardiola i njegovog odlaska u Manchester City.

Iako su iz Leipziga tvrdili da reprezentativac Hrvatske neće napustiti njihov klub, to se na kraju ipak desilo.

Odmah je uprava ovog kluba krenula da traži njegovu zamjenu, a izbor je na kraju pao na fudbalera Lyona, Castella Lukebu.

Radi se o stoperu mlade francuske reprezentacije, a sa novim klubom potpisao je ugovor na pet godina.

Kako navode inostrani mediji Leipzig je svoje novo pojačanje platio 34 miliona eura.

Oglasi

"RB Leipzig gaji osobit stil igre. To je odlično mjesto za napredak mladih igrača i dosta je francuskih igrača odabralo taj put ranije", rekao je Lukeba.

Guardiola: "Gvardiol? Ima predobro prezime!"

Reprezentativac Hrvatske dugo se povezivao sa Cityjem, a na kraju je engleski prvak dogovorio sve uslove sa Leipzigom i za 90 miliona eura uz bonuse dobio priliku da potpiše jednog od najperspektivnijih stopera današnjice.

Dolaskom na Etihad, Gvardiol je postao najskuplji stoper na svijetu, skinuvši sa trona Harryja Maguirea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kako lijepo prezime ima! Obavlja ljekarske preglede. Svi znaju da je ovdje. Nadajmo se da možemo završiti u sljedećih nekoliko sati ili dana", rekao je Guardiola na press konferenciji Cityja danas.

Posao Cityja s transferima ovog ljeta do sada je bio relativno spor. Veznjak Mateo Kovačić stigao je za 25 miliona funti, dok su Ilkay Gundogan i Riyad Mahrez otišli. U međuvremenu je dogovorena kupovina Gvardiola, koji će ovog vikenda sasvim sigurno i zvanično postati veliko pojačanje engleskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti