Press konferencija Borca počela izvinjenjem, igrači novčano kažnjeni zbog loše igre protiv Veleža

Medijima se obratio Dejan Lukendić

Press konferencija Borca počela izvinjenjem, igrači novčano kažnjeni zbog loše igre protiv Veleža

Endin Čaušević

Borac je posljednjeg kola poražen u gostima protiv Veleža (2:0) u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je u prostorijama banjalučkog kluba održana press konferencija pred sutrašnje gostovanje Širokom Brijegu u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvo se obratio direktor ovog kluba Dejan Lukendić koji je poručio da su jednostavno imali potrebu da se izvine navijačima i simpatizerima Borca za loše izdanje u Mostaru.

"Osjetili smo potrebu da se obratimo javnosti, prije svega da se izvinimo navijačima i svim simpatizerima kluba i onima koji vole Borac za lošu partiju, da je ne nazovemo nekako drugačije, u Mostaru. Nadamo se da su igrači izvukli pouke iz utakmice sa Veležom i da shvataju šta nam znači duel u Širokom Brijegu", kaže Lukendić i dodaje.

"To je utakmica koja nas vodi u polufinale Kupa BiH, vrlo bitna za klub i izuzetno je važno da igrači izađu na teren i shvate da nose dres Borca i da moraju dati maksimum u svakoj utakmici, da bismo došli do željenog cilja - izlaska u Evropu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, direktor Borca je poručio da su igrači i novčano kažnjeni zbog loše predstave protiv mostarskog kluba.

"Jedan loš rezultat ne može nas zaustaviti na našem putu i poremetiti. Mislim da su igrači svjesni slabe partije u Mostaru. Klub je morao da ih kazni zbog toga, oni su to prihvatili, potpisali su kazne i vjerujem da će to biti samo motiv više da se pokažu u pravom svjetlu u Širokom Brijegu i da se obezbijedi prolaz dalje. Neće biti smak svijeta ni ako se ispadne, ali igrači moraju da odreaguju kako treba i pruže svoj maksimum, jer kada daju sve od sebe, to je ekipa među tri najbolje u BiH".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Borac je nadigran u svim segmentima fudbalske igre,dali su koliko su kvalitetom mogli,mada da su nasi napadaci bili jos malo konkretniji trebali su primiti jos koji go,osim Ziljkica i Zakarica jedna prosjecna ekipa,nevidim svrhu kaznjavanja kad su do sada vec imali 7 poraza,u pripremama losi,nema kvalitete
9 2
Brazuka
Kriminalac lukendic
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi