Lukić u Montheyu

Mladi reprezentativac BiH

Lukić u Montheyu

Košarkaški reprezentativac BiH (U-20) Mladen Lukić novi je igrač švicarskog BBC Montheya.

Ovaj igrač (91' godište) je u Monthey stigao iz Tubingena, te je potpisao ugovor na jednu godinu. Ambicije tima nisu velike jer se ide na podmlađivanje, te je cilj svaki plasman koji će dovesti do opstanka u prvoligaškom društvu.

Mladen Lukić je bio u reprezentaciji tokom Evropskog prvenstva (divizija B), koje se ove godine održalo u Sarajevu 14-24. VII.Naš mladi reprezentativac je rođen u Brčkom. U Švicarskoj počinje sa igranjem košarke. Sa 14 godina odlazi u Crvenu zvezdu gdje trenira i igra u svim selekcijama beogradskog kluba. Iz Crvene zvezde odlazi u Zurich, a potom u Tubingen.Ove sezone Lukić je ponovo u Švicarskoj, u BBC Monheyu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.