Lulić: Ne bih da pravim šou, ja sam odluku donio i stojim iza nje
Selektor Robert Prosinečki kaže da ga je Lulić trebao zvati da se sastanu, a kapiten Lazija poručuje da se nikada nije čuo sa selektorom.

Kapiten Lazija za SportSport.ba

Lulić: Ne bih da pravim šou, ja sam odluku donio i stojim iza nje · Intervju

Kapiten Lazija Senad Lulić poručio je za portal SportSport.ba da nema namjeru praviti medijski šou oko sastanka njega i selektora Roberta Prosinečkog, ali da se nikada nije čuo da selektorom i da nije istina da je on njega trebao pozvati. 

Selektor Prosinečki je prije sat vremena u razgovoru za naš portal rekao da se trebao sastati sa Lulićem, ali da ga fudbaler Lazija nije nazvao i da zbog toga od sastanka nije bilo ništa.

Ipak, Lulićeva priča je potpuno drugačija i on poručuje da se uopšte nikada nije ni čuo sa selektorom te da bi valjda Prosinečki njega trebao nazvati 'jer je on selektor'. Osim toga, Senad je dodao da bi se rado odazvao pozivu na razgovor sa selektorom, ali da to ne bi promijenilo njegovu odluku o opraštanju od reprezentacije.

"Ja ne znam šta da vam kažem povodom toga. Ne bih sada želio da pravim neki šou oko toga, ali da sam se namjeravao vraćati u reprezentaciju, ne bih se opraštao. Prosinečki je selektor i valjda je logično da bi on trebao zvati mene, a ne ja njega. Ja mogu samo reći da sam spreman za razgovor, uvijek, ali to ne bi ništa promijenilo. Ne da bih se odazvao pozivu selektora, nego bi mi bila čast da razgovaram sa Prosinečkim. Ne bih puno preko medija dizao prašinu oko cijele priče. Čitao sam otprilike u posljednje vrijeme šta se pisalo i da je on trebao doći u Rim da razgovaramo, ali mene niko nije nazvao, niti sam dobio poruku", rekao je Lulić za SportSport.ba i nastavio:

"Ja mogu razgovarati, ali sam donio odluku i ona ostaje takva. Razgovor ne bi ništa promijenio. Ako on želi, naravno da možemo razgovarati, ali ja moram reći da se nikada nisam ni čuo s njim".

Lulić je još jednom ponovio zašto se oprostio od državnog dresa.

"Kao što sam već napisao, od reprezentacije sam se oprostio kako bih dao priliku mlađim igračima koji imaju veliki potencijal. Najbolji primjer za to su ove posljednje utakmice protiv Meksika i Sjedinjenih Država gdje su mlađi igrači pokazali da se na njih može računati. Ja sam donio odluku i iza nje stojim", poručio je Lulić.

Krilni fudbaler Lazija, koji je propustio jučerašnji meč protiv Dynamo Kijeva zbog gripe, za kraj razgovora je dodao da ima dosta igrača koji bi ga mogli zamijeniti u prvoj postavi, a pomenuo je Luku Menala i Izeta Hajrovića.

Promo

Top Komentari

Lud
Lulic citavo vrijeme u reprezentaciji je proveo na pogresnoj poziciji... On je po meni klasicni desni/lijevi bek... A u repki je igrao krilo i gubio loptu za loptom... Upisivao je asistencije zahvaljujući Dzekinom i Vedinom majstorstvu u realizaciji... ali individalno katastrofa za poziciju krila!!! Steta...
3 8
Lud
A sto se tice Lulica i oprostaja od repke... samo DZUKELA se oprosti od reprezentacije preko interneta... On bi trbebao da se odazve slektoru na poziv i sa 50 godina i iz penzije ako ga pozove!!!! To samo pokazuje koliko je repka SVETINJA nasim dijasporcima... Nije ni Ibisevic nista bolji ali on se bar udostojio da organizuje press pa da objavi svoju odluku...
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi