Prosinečki pozvao Samira Memiševića
Foto: Groningen

Za mečeve sa Bugarskom i Senegalom

Prosinečki pozvao Samira Memiševića

M. Šljivak

Defanzivac holandskog Groningena Samir Memišević (24) dobio je poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za prijateljske duele protiv Bugarske i Senegala.

Selektor nacionalnog tima BiH Robert Prosinečki pratio je u proteklom periodu igre sjajnog defanzivca. Očigledno je bio zadovoljan onim što je vidio i odlučio ga je pozvati za naredne prijateljske duele.

Tako će Memišević imati novu šansu za dokazivanje u nacionalnom timu. Prethodno je debi upisao u duelu protiv Španije u maju 2016. godine kada je ušao u finišu meča.

Reprezentacija BiH će krajem marta odigrati dvije prijateljske utakmice. Prvi rival je Bugarska 23. marta, a četiri dana kasnije igramo u Francuskoj protiv Senegala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Memišević je ove sezone standardan član prve postave Groningena. Svojim igrama je privukao veliku pažnju i nastupio je u 24 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi