St. Etienne u derbiju bolji od Lyona

Francuska Ligue 1

St. Etienne u derbiju bolji od Lyona

Fudbaleri St. Etiennea slavili su pobjedu u današnjem meču 23. kola francuske Ligue 1 protiv Lyona sa 2:0.

Bio je ovo veliki derbi starih rivala, a St. Etienne je na kraju uspio da upiše veoma važnu pobjedu i to pred domaćim navijačima. Domaći su poveli već u 9. minuti, a strijelac je bio Monnet-Paquet nakon asistencije Saiveta. 

Već u 22. minuti bilo je 2:0 za St. Etienne, a strijelac je ovog puta bio Hamouma. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Gosti su u nastavku učinili sve kako bi spasili barem jedan bod, ali većih prilika nisu imali pa su bodovi ostali u St. Etienneu. Lyon je do kraja dobio i dva crvena kartona, a ranije su pod tuš morali Ghezzal i Tolisso.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

St. Etienne je nakon ove pobjede skočio na 5. mjesto sa 36 bodova, dok je Lyon jedno mjesto ispred sa bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi