Igrači Lyona se uzalud zagrijavali: Marseille odbio da nastavi meč!

Utakmica i definitivno prekinuta

Igrači Lyona se uzalud zagrijavali: Marseille odbio da nastavi meč!

E. Čaušević

Lyon i Marseille trebali su odigrati večeras derbi 14. kola francuske Ligue 1, ali je utakmica prekinuta zbog incidenta domaćih navijača već u osmoj minuti.

Utakmica između Lyona i Marseillea počela je u 21 sat, ali nakon svega nekoliko minuta utakmica je prekinuta nakon što je jedan od domaćih navijača flašom u glavu pogodio Dmitrija Payeta.

Payet je htio da izvede korner s desne strane, a onda ga je jedan od navijača Lyona pogodio flašom u glavu nakon čega je ostao ležati na terenu.

Ljekarski tim Marseillea je ukazao svom igraču pomoć i on je ustao, te je s ostatkom svog tima otišao u svlačionicu jer je glavni sudija Ruddy Buquet odlučio da prekine meč.

Nakon što je prošlo sat vremena od prekida utakmice spiker na stadionu je izašao i objavio da je odlučeno da se utakmica odigra i to od prve minute što je oduševilo navijače na stadionu.

Oglasi

Igrači Lyona su nekoliko minuta nakon toga izašli na teren kako bi se ponovo zagrijali, ali fudbaleri Marseillea su ostali u svojoj svlačionici i odbili su da se vrate na teren.

Fudbaleri gostujuće ekipe odbili su da se vrate na teren jer je sudija Buquet odbio da ih posjeti prije nego što je donio odluku jer bi i sam vidio da oni nisu u stanju da nastave utakmicu.

Payet je odmah rekao da nije u stanju da se vrati na teren, a ubrzo nakon toga i ostali njegovi saigrači su poručili da jednostavno ne žele da igraju večeras.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igrači Lyona su se zagrijavali desetak minuta, ali su se vratili u svlačionicu nakon što je postalo jasno da njihovi protivnici nemaju namjeru večeras da igraju.

Navijači su ubrzo nakon toga počeli da napuštaju stadion i već tada je bilo jasno da nema ništa od nastavka meča što je ubrzo potvrdio i spiker na stadionu. Šta će na kraju biti i kada će i da li će meč Lyona i Marseillea biti odigran bit će poznato u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi