Lyon osvojio francuski Superkup

Pobjedom nad Montpellierom

Lyon osvojio francuski Superkup

Midhat Šljivak

Fudbaleri Lyona osvojili su titulu pobjednika Superkupa Francuske nakon što su večeras u New Yorku nakon penala savladali Montpellier sa 4:2 (2:2).

Sjajnu utakmicu pružila su ova dva tima. Montpellier je bio bolji protivnik u prvom poluvremenu, a do vodstva su stigli u 27. minuti kada je John Utaka sjajnim golom doveo u vodstvo aktuelnog prvaka Francuske. Lacazette je imao doru priliku za Lyon, ali je promašio nemoguće sa svega par metara. Međutim, Lyon u samoj završnici prvog poluvremena stiže do gola preko Gomisa za rezultat prvih 45 minuta od 1:1.

Montpellieru je pripao početak drugog poluvremena, a do novog vodstva su stigli u 56. minuti. Dosuđen je penal nakon igranja Gomisa rukom u kaznenom prostoru,a Herrera je precizan za 2:1.

Večeras sjajni Jimmy Briand donio je Lyonu izjednačenje. Nakon odličnog centaršuta Briand je prekrasnim volejom savladao Jourdrena za 2:2.

Montpellier je od 77. minute igrao sa igračem manje nakon isključenja Estrade, a malo je falilo da ih to košta poraza u samoj završnici. Briand je uzdrmao stativu gola Montpelliera, koji je također u narednom napadu imao dvije velike prilike, no Lloris je spašavao svoj gol.

Nakon što 90 minuta igre nije donijelo pobjednika, pristupilo se izvođenju penala.  Lloris je odbranio dva penala, aBriand je pogodio odlučujući za Lyon za pobjedu od 4:2 na penale i osmi trofej Superkupa za Lavove sa Gerlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije